Table of Contents
In werkelijkheid is dat een mythe. Alle recente studies rond ergonomie bevestigen dat een matras niet hard hoeft te zijn, maar het lichaam op de juiste manier moet ondersteunen, en dat hangt vooral af van het gewicht van de persoon. Daarom is elk model van Beka®-matrassen verkrijgbaar in drie versies, aanbevolen als richtlijn bij een bepaald gewichtsbereik: « soft », aangeraden voor mensen tot maximaal 60 kg « medium », voor mensen tussen de 60 en 90 kg « firm », voor mensen tussen de 90 en 120 kg Een ergonomische matras is een matras die elk deel van het lichaam op de juiste manier ondersteunt, ongeacht je slaaphouding.
Het geheim van het vermijden van rugpijn is immers een optimale ondersteuning van het bekken. Bij Beka®, heeft elke matras zeven ergonomische comfortzones die elk deel van het lichaam optimaal ondersteunen. Onze slaapexperts hebben ontdekt dat een kwaliteitsbed aan drie comfortcriteria moet voldoen: goede drukverdeling, volledige ondersteuning van het lichaam en goede ventilatie.
Een matras met de juiste elastische eigenschappen is dan ook van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de positiewisselingen op natuurlijke wijze verlopen, zonder vaak wakker te worden. Een goede matras moet de natuurlijke vorm van je wervelkolom ondersteunen. Een matras die aan je lichaamsvorm is aangepast, laat je spieren ontspannen en biedt een perfecte ondersteuning voor je rug.
Elke nacht verliezen we zo tot 1 liter water door transpiratie. ergonomische lattenbodem. Om het niet te warm te krijgen, maar ook om je matras tegen vocht te beschermen, moet de matrasstructuur zodanig zijn ontworpen dat een goede ventilatie mogelijk is. Met onze gepatenteerde GELTEX®-technologie, kunnen we trots zijn op een nieuwe generatie matrassen die een GELTEX®-schuimlaag en een pocketverenkern combineren en die voldoen aan de drie criteria van de slaapdriehoek
Naast je gewicht zijn er nog andere zaken waarmee je rekening moet houden bij de keuze van een nieuwe matras. Heb je het vaak te warm of te koud? Wil je een wasbare of vaste hoes? Heb je last van allergieën? Aarzel niet om een slaapexpert in jouw buurt te contacteren of onze matras configurator te gebruiken om je perfecte matras te vinden in enkele klikken.
Een bedbodem is de constructie waar je matras op rust. Naast een kwaliteitsvolle matras is een degelijke bedbodem . lattenbodem met poten. Een slechte bedbodem kan de kwaliteit en de ondersteuning van je matras tenietdoen, en de verkeerde combinatie kan je matras zelfs sneller doen verslijten. Het is dus belangrijk zowel je als je bedbodem goed te kiezen
We helpen je de meest geschikte bedbodem vinden die jou een verkwikkende nachtrust garandeert. De bedbodem . De bedbodem moet voldoende hard zijn om niet te verzakken en een goede lichaamsondersteuning te bieden, maar een zekere elasticiteit kan het slaapcomfort ten goede komen. Een van de belangrijkste eigenschappen van een hoogwaardige bedbodem is .
Als vuistregel kun je nemen dat ongeveer 50 % van de oppervlakte van de matras open moet zijn - lattenbodem 120x200. Een goede bevordert het comfort 's nachts, maar is ook en komt de ten goede. Omwille van de ventilatie is het geen goede zaak om je matras op de grond, op een gesloten paneel of op een gesloten meubel met lades en kasten onderin te leggen
De bedbodem moet ook . De verkeerde combinatie biedt onvoldoende ondersteuning, en kan zelfs je matras beschadigen. Uiteraard spelen ook de en jouw een rol bij je keuze. Een lattenbodem bestaat uit die aan elkaar zijn vastgemaakt en bevestigd in een frame. Bij de goedkoopste modellen zitten de latten onbeweeglijk aan het frame vast, maar doorgaans zijn ze .
Voor het ligcomfort hebben veel lattenbodems : lichtere, meer buigzame latten geven op bepaalde plekken meer mee, bijvoorbeeld ter hoogte van de schouder, terwijl in andere zones verstevigde of dichter bij elkaar geplaatste latten minder doorbuigen. lattenbodem 180x200. Slaap je graag op een hard bed, dan combineer je een harde lattenbodem met een harde matras van bijvoorbeeld polyurethaanschuim
Strikt genomen wordt met boxspring enkel de bodem met veren bedoeld. Met de matras erbij spreken we van een boxspringbed. Er worden twee types van veren gebruikt: in het duurdere segment vind je die in aparte zakjes verpakt zitten en los van elkaar kunnen bewegen; bij goedkopere modellen worden soms nog losse, onderling verbonden gebruikt.
Boxsprings zijn : de extra lagen kunnen ervoor zorgen dat de schouders beter en comfortabeler kunnen wegzinken in de matras en dat de ruggengraat in zijlig rechter ligt. Een boxspring is vooral geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een . Een spiraalbodem is een . Vroeger waren de draden vaak in de lengte opgespannen, nu meestal in de breedte, waardoor ze beter bestand zijn tegen doorzakken.
Met de simpelste versie van een verstelbare bedbodem kun je . Meer complexe modellen hebben . In principe raden we een matrasdikte van minstens 16 à 18 cm aan, en zelfs 20 cm voor verenmatrassen, maar een sterk verstelbare bedbodem kun je enkel combineren met een . Het gebruikscomfort en de prijs worden bepaald door de manier waarop je de secties instelt: (via scharnieren of een hydraulische veer) .
Gebruik een verenmatras echter . Bij lattenbodems zullen de veren van (pocket)verenmatrassen tussen de latten zakken, waardoor ze worden en de veren uiteindelijk zelfs door de hoes kunnen gaan prikken. Je weet nu welke bedbodem je wilt, maar je bent ook nog op zoek naar een nieuwe matras? Wij hebben meer dan 70 matrassen getest.
In combinatie met een lattenbodem raden wij een schuimmatras aan. Het heeft geen zin om aan een goede matras, als je die vervolgens op een legt. Er bestaan immers verschillende types bedbodems, en die zijn niet altijd met elk type matras te combineren. Je zet daarmee niet alleen de van je matras op het spel, maar mogelijk ook zijn .
Slaap je al tijden niet lekker meer? Voel je je stijf als je uit bed komt? Waarschijnlijk is je matras aan vervanging toe. Een goede nachtrust hangt voor tachtig procent af van een goed matras en daarom is het belangrijk in de winkel goede keuzes te maken. Maar waar moet je op letten? Vraag advies Een nieuw matras kopen is voor veel mensen geen alledaagse bezigheid.
Laat je goed informeren voor je gaat shoppen. In de meeste beddenwinkels wordt aan de hand van een vragenlijst vastgesteld wat voor soort matras het beste bij je past. Er wordt rekening gehouden met je slaapgedrag, bedtype, gezondheidsproblemen (zoals allergieën, nachttranspiratie), gewicht en lengte. Allemaal factoren die invloed hebben op je nachtrust.
Een matras moet in ieder geval stevig genoeg zijn om de S-curve van de rug te ondersteunen en lichaamsgewicht goed te verdelen. Als een matras te weinig ondersteuning biedt, dan kan je schouder doorhangen of je heup te ver doorzakken. Een pijnlijk of stijf gevoel bij het opstaan kan hier een teken van zijn.
Het is heel moeilijk om in een paar minuten te beoordelen of het matras de gewenste steun en comfort biedt. Probeer verschillende houdingen uit: ben je een rug- zij- of buikslaper? Controleer of je schouders en heupen niet wegzakken in het matras. Als je voelt dat je wervelkolom geen ondersteuning krijgt, dan is het matras waarschijnlijk te zacht.
Table of Contents
Latest Posts
Voordelen Van Een Lattenbodem - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
De Beste Tips Voor Het Kiezen Van Jouw Matras - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Hoe Kiest U Een Matras? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Navigation
Latest Posts
Voordelen Van Een Lattenbodem - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
De Beste Tips Voor Het Kiezen Van Jouw Matras - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be
Hoe Kiest U Een Matras? - Lichaamsgewicht en lattenbodem: vind de juiste stevigheid - Droomcomfort.be